bugün

entry'ler (1540)

15 yıl önceki haline bir mesaj bırak

Canım benim önceliğin her zaman kendin olsun. Fazla empati yapmayı bırak , şunu desem üzülür mü diye düşünme. Sen zaten söylemeyi düşünmüşsen hak etmiştir üzülsün. Yemene, içmene dikkat et. Hiçbir şey senden kıymetli önemli değil. ilerde anlayacaksın

geceye bir şarkı bırak

https://youtu.be/LceKWSjS3Uw

Bu kadının her şarkısında kendimi buluyorum.
Birine aşık olmasa bile olası, sevesi geliyor insanın.

yaş ilerledikçe fark edilen şey

Ailenin ve bu kavramın ne kadar değerli olduğu.

Bu yaşıma kadar bilincindeyim fakat yaşım ilerledikçe daha da derin bir bağ oluştu. Sanki artık onlar benim çocuklarım gibi ben üzerlerine titriyorum.

“Anne bak sakın çok yorma kendini ben geleceğim diye, yemek yapma fazla.” Çünkü biliyorum sanki ben orada büyümemişim gibi o ev baştan temizlenecek ve üç dört çeşit yemek yapılacak.

“Baba sakın ağaca çıkayım düşeyim deme, bırak biz gelince toplarız meyveleri.”
Çünkü o meyveler biz gelene kadar ya çürürse diye toplamak isteyecek buzdolabına koyacak.
Annemin bu şekilde bana bir tabak çilek saklamış geçtiğimiz haftalarda , bazıları biraz solmuş, ezilmiş… Oysa ben çokça yemiştim zaten evimde.
Sizi çok seviyorum. Birbirimizin bazı huylarını hiç beğenmesek de bazen tartışsak da vazgeçemiyoruz. Aile çok güzel şey.

hiç bitmesin denilen şeyler

içtiğim bira.

şehirler arası yolculuk yapmak

Otobüsle ise sıkıntılı, uçakla ise stresli her türlü kötü eylem. Ama yine de iç gıdıklayan bir heyecanı mutluluğu da oluyor bazen.

kırmızı ruj makyajı

Çok nadir yaptığım tercih ettiğim makyaj.
Esmere de sarışına da doğru göz makyajı ile süper olur.
Tavsiyem gözünüze koyu far uygulamamanız, eyeliner ve güzel bir rimel ile çok güzel tamamlanır.

bir insanın zoruna giden şeyler

Hırsızlık.

iki gündür bu zoruma gidiyor. Spor salonunda kulaklığım,deodorantım,param çalındı. Hiçbiri önemli değil parasında değilim, zaten parayı da kullanmasını bilmem, çok da müzikle iç içe olan biri değilim, deodorant da 50 lira yine alırım her ay alınıyor. Fakat nasıl bu kadar aptal olduğum zoruma gidiyor , insanların böyle bir şey yapabileceği aklıma gelmezdi dolapları kilitleme gereği bile duymuyordum. Ya da cüzdanı yanımda getirmeyeyim diye düşünmüyordum. Artık hep dikkatli olacak olmak zoruna gidiyor.

çay suyu koymak

Huzur veren eylem.
Benim için ailem,iş çıkışım, akşam dinlenmem, sevdiğim akrabalarım, hoş sohbetler demek çay suyu koymak.

sözlük yazarlarının morali bozukken yaptıkları

Bilgisayar oyunu oynamak.

Başka hiçbir şeye odaklanamıyorum moralim bozukken, ciddi anlamda. Ne kitap okumaya, ne bir şeyler izlemeye ne bir sohbete ne de yemek yemeye… Kendimi bildiğim için moralimi bozacak her şeyden uzak durmaya onu hayatımdan uzak tutmaya çalışırım.

(bkz: ders alınmış)

en zor iş

Güvenmek.

4 ayda kpss yi kazanmak

zamanında benim yaptığım eylem. ama “kazanmak” ifadesini doğru bulmuyorum. kpss yi kazanmazsınız, kpss den bir puan alırsınız hedefe,amacınıza ulaştığınız hiç belli değildir kazandım diyemezsiniz, puanınız açıklandıktan sonra bile… bir branşta 90 alırsınız atanamazsınız diğerinde 90 ile yer beğenirsiniz. veya aynı branşta bile 95 alırsınız ama çoktan 96 alan vardır ve o kazanmış olur. bağıl değerlendirme olmasından dolayı diyebilir miyiz diye düşünmüyor değilim şu an.

Edit: bu başlığı dört ayda KPSS kazanmak için bir yöntem bulma hevesiyle okuyan arkadaşlardan özür diliyorum vakitlerini aldım.

kedisiz ve köpeksiz sokaklar istiyoruz

Bir insan dışı varlık cümlesi.

Her çeşit insanla beraber yaşayabiliyorsunuz da şu sessiz sedasız hayvanlar mı gözünüze batıyor ? Anana babana küfretmez, seni yarı yolda bırakmaz, seni dolandırmaz, arkandan kuyunu kazmaz, karına kızına tecavüz etmez ,yasa dışı işler yapmaz, çalmaz çırpmaz… Sokaklardan öncelikle kefi köpekleri kaldırmak yerine üstte saydıklarımı sokaklardan alırsak ,bunun için uğraşırsak çok daha iyi olur.

erşan kuneri dizisi

8 bölümden oluşan bir Netflix ve Cem Yılmaz dizisi.

Boş günümde çıkması harika oldu, oturup izleyip keyif yapmalık. Cem Yılmaz komedisini her zaman beğenmişimdir yine beğeneceğimi düşünüyorum.

en son alınan bir iltifat

insanı mutlu eden cümledir. Ayrıca bazılarımız çok sık duyarken bazılarımız ise nadir duyar. Ama önemli nokta şudur; kimin söylediği…

Benim içinse canım çocuklarımdan duyduğumdur;
görsel

sözlük yazarlarının hayali

birçok hayalden bu ara en sık akla gelen… bir erkek çocuk yetiştirmek. sevgi, bilgi ve saygı ile.
sanırım okuldaki çocukların masumluklarını gördükçe hormonlar etkilendi.

sözlük yazarlarının itirafları

Özlemişim, özür dilerim.

yazarların çocukluk travmaları

Ramazan davulcusu.

Küçükken sesini iki sokak öteden duyup uyanırdım, annemlerin yanına koşardım,saklanırdım. Orta okula kadar falan hiç bakmaya cesaret edemedim o davulculara. Abim bakardı gel bak derdi korkardım.Evimizin önüne gelip çaldığında ise ağlamaya başlardım. Ramazan günleri çok zor geçerdi her gece kalbim güm güm atardı. Neden oluştu, neden korkuyordum hiçbir fikrim yok. Hala arada hatırlar güleriz.

nefes alsın yeter

Çok sevilen kişi ölüm yatağındayken söylenebilecek cümle.

sözlük yazarlarının itirafları

Belki de hayatımın en boktan evresinden geçiyorum ama iyi üstesinden geliyorum. Ben de kendime hayret ediyorum.

dede

Dede, bugün sen gideli tam 4 gün oldu. Mutlusun biliyorum ,bir aradayız diye nasıl gülümsüyorsun gözlerimin önüne geliyor. Şimdi olsan bahçemizde o sallanan koltukta otururdun ben de yanında olurdum, çok özlüyorum aşırı özlüyorum. Sana mektup yazdım, çok uzun… Her şeyi anlatıyorum, kaç gündür burada olanları,kimlerin geldiğini, neler hissettiğimizi… Aklın kalmadı değil mi? Mutlusundur orada, babaannem de özlemiştir “Sen de mi geldin kocaaa?” demiş şaşırmıştır. Teşekkür ederim dedem bana 25 yıldır verdiğin sevgi için, emek için, maddi manevi tüm desteğin için. Seni çok sevdim dedem.